Eğitimde İz Bırakan Başarı Hikayeleri

MERHABA!

Hoşgeldiniz! Bugün sizinle birlikte, ‘Eğitimde İz Bırakan Başarı Hikayeleri’ üzerine bir sohbet etmeye karar verdim. Öyle sohbetlerimize kahve eşlik eder ya, işte öyle. Hem gözlemlerimden hem de kişisel anılarımdan yola çıkarak bu konu üzerine birkaç düşünce paylaşacağım. Sizin de aklınıza takılanları, bilgi ve gözlem paylaşımlarınızı yorumlarda bekliyorum!

MALALA YOUSAFZAI

Hemen başlıyorum…Bir zamanlar okuduğum bir kitap aklıma geliyor; Malala Yousafzai’nin hikayesi… Kendi bireysel deneyimlerime nazaran belki biraz daha ağır, ama kesinlikle ilham verici bir hikaye. Malala’nın elde ettiği başarıları ve eğitim yolculuğunu ele aldığımızda, Pakistan’daki bir kız çocuğunun nasıl bir Nobel Barış Ödülü sahibi olabildiğine şahit oluyoruz.[1]

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK!

Bir diğer iz bırakan hikaye kimine göre belki daha yakın, kimine göre daha uzak olabilir; Kımaaniy’den Madem Tuğba… Kendisi sekiz yaşında okuma yazmayı öğrenmiş ama öğrendikten sonra da durmamış, devam etmiş.[2] İnanıyor ve savunuyorum ki, öğrenmenin yaşı yok, elde ettiğimiz başarıların ise sınırı..

SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİĞİM TAVSİYELER

  • Her zaman öğrenmeyi sevin ve asla durmayın.
  • Sınırlarınızı zorlayın ve başarınızı kutlayın.
  • Yapabileceğinize inanın ve pes etmeyin.

Sonuç olarak, başarı öyküleri bizlere, hayatın hangi aşamasında olursak olalım, hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım, asla pes etmememiz gerektiğini öğretir. Biz de kendi eğitim yolumuzda, belki de başkalarına ilham olacak başarı hikayeleri yazabiliriz. Bu yolda iz bırakan tüm öğrencilere, öğretmenlere ve ebeveynlere teşekkürlerimi sunarım.

Yeni hikayeler yazmak ve keşifler yapmak için görüşmek üzere!

KAYNAKLAR: [1] Yousafzai, Malala. “I am Malala: the Story of the Girl Who Stood Up for Education and was Shot by the Taliban”. Little, Brown and Company, 2013. [2] Twitter, Kimaniyi’den Tugba: “Kendi kendime okuma yazmayı 8 yaşında öğrendim”. https://twitter.com/kimaaniyi, 2020.

Similar Posts